Voor een kwaliteit teakdek bent u bij ons aan het juiste adres. Door velen jaren ervaring en het gebruik van de beste materialen kunnen wij op verschillende ondergronden een teakdek monteren. Om een teakdek professioneel te kunnen monteren is het belangrijk om een bepaald systeem te volgen. Het zorgvuldig uitzoeken van de juiste materialen is dan ook van zeer groot belang. Door al jaren met één en de zelfde teakhout leverancier te werken, zijn onze eisen voor de kwaliteit van het teakhout perfect op elkaar afgestemd. Het teakhout wordt  kwartiers uitgezaagd en geheel noest vrij verwerkt, de kalk/teerzakjes wordt door ons zorgvuldig beoordeeld en zo nodig er tussen uit gezaagd. Daarmee kunnen wij gegarandeerd een teakdek van hoge kwaliteit leveren.

Traditionele teakdek:

 Een teakdek wat op een watervast12mm garantie plaat wordt verlijmd met Sikaflex 298 FC. De watervaste onderplaat wordt direct op het dek vast gekit met Sika 298 FC waar nodig met een R.V.S boutje aan het dek gemonteerd. Dan krijg je12 mm dikke teakdeeltjes die weer met Sika 298 FC op de onderplaat wordt geplakt. Hierdoor krijg je een robuuste uitstraling van het dek(24mm) dik. Uitgesloten van sommige situaties komen er over het gehele dek geen proppen in. Wat dan uiteindelijk de levensduur van het teakdek ten goede komt.

 

 

 

Prefab/Massief teakdek:

 

Ook kunt u bij ons ook terecht voor een prefab teakdek wat dan alleen uit 12 mm teakdeeltjes bestaat. Het voordeel hiervan is dat het aan de werkbank wordt gemaakt, en daar komt bij dat er niet constant op het schip hoeft te worden gewerkt. Er worden dan mallen van het gehele dek gemaakt en dan verder in de werkplaats uitgewerkt. Voordeel is dan ook dat het in het geheel afgewerkt kan worden en daarmee de kans op beschadigingen aan het schip wordt vermeden. Het dek wordt in een aantal delen opgesplitst om het handzaam te maken en voor transport. De verschillende delen worden met Sika 298 FC direct op het dek geplakt, met gewicht wordt het dan aangedrukt totdat het droog is. Daarna is het een kwestie van de aanzettingen afwerken en rondom af te kitten met Sika 291.

Massief,

Een massief dek wordt in diktes van 18 mm, 20 mm, 24 mm direct op het dek verlijmd met Sika 298 FC. De delen worden dan door middels van proppen en RvS bootje op het dek gemonteerd. Op deze manier zal het gehele dek op locatie worden gemonteerd. De kosten voor het materiaal zijn wel wat duurder maar de levensduur van het dek mits het goed wordt onderhouden ook langer. De zwakke plek van dit type dek zijn de proppen dus onderhoud van het dek is hierbij zeer belangrijk.

Scroll naar top